donderdag 21 november 2013

Berliner bollen

Met het nieuwjaar in zicht kijk ik alvast uit naar de oliebollen (zie elders voor een recept). Tot die tijd kunnen we alvast oefenen met Berliner bollen: een soort oliebol, maar dan anders.

Ingrediënten en bereiding


  1. Maak een deeg van:
  • 400 g bloem
  • 75 g roomboter
  • 1 ei
  • 35 g suiker
  • 1 tl zout
  • 15 g gist
  • 150 ml melk
  1. Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dikte
  2. Laat het deeg een uur rusten
  3. Rol het deeg nog wat uit en steek er dan rondjes uit met een glas (diameter 5, 6 cm)
  4. Leg de rondjes apart en doe op de helft een lepel jam 
  5. plak met een beetje water of eiwit het andere rondje er.op
  6. laat de bollen in wording nu een half uurtje rusten
  7. frituur de bollen in olie tot deze bruin zijn (5 minuten of minder)
  8. laat de bollen uitlekken en bestrooi deze met poedersuiker



Geen opmerkingen:

Een reactie posten