zaterdag 1 juni 2013

Foe Yong Hai

Na het recept van de loempia, nog een Chinees gerecht: Foe Yong Hai. Een omelet met tomatensaus, maar dan eentje met groenten en een pikante saus: lekker bij bami of nassi of als onderdeel van een rijsttafel.

ingrediënten

Voor de omelet:

  • 5 eieren
  • wat melk of water
  • snufje zout, peper
  • fijngesneden, geblanceerde groenten (bijv. kool, bleekselderij, wortel, bieslook of bosui), doperwten enz.

Voor de tomatensaus:

  • 1 dl tomatenpassata of -puree of verse tomaten pellen, koken en pureren
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden (of uit de pers)
  • 1 cm gember, fijngesneden of 2 eetlepels gekonfijte gember uit een potje
  • 1 kleine ui fijn gesneden
  • 2 theelepels djinten (gemalen kümmel = komijn)
  • 1 theelepel zout of boullion
  • water

Bereiding

Maak eerst de saus:

  1. bak de ui een paar minuten tot deze glazig is
  2. voeg de rest van de ingrediënten toe en laat de saus een paar minuten koken
  3. voeg water toe tot de saus de gewenste dikte heeft
Maak nu de omelet
  1. klop in een litersmaat de eieren met wat water of melk en voeg zout en peper toe
  2. verhit een beetje boter in een koekepan
  3. giet een dun laagje eieren in de pan
  4. strooi er wat groenten over en wacht tot de eieren gestold zijn
  5. vouw de omelet dubbel en giet weer een laagje eieren in de pan
  6. strooi er groenten over enz.
  7. ga zo door tot de eieren op zijn
Laat de omelet op een schaal glijden en doe de saus er over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten