vrijdag 18 januari 2013

Lángos

Onderstaand recept is afkomstig van de Groene Kookacademie. Kijk ook eens op: http://www.groenekookacademie.nl/ Volgens het verhaal er bij komt het gerecht uit Berlijn en hoewel ik daar vele malen geweest ben heb ik het er nooit mogen proeven. Leuk recept dacht ik en het smaakt verrukeluk! 

Nog wat aardappels over? Met een beetje bloem en wat gist maak je er deze heerlijke broodjes mee:

  •          250 g. aardappel (bloemig)
  •     125 g. tarwebloem
  •     125 g kikkererwtenmeel
  •     eventueel 1 ei
  •     een beetje (50 ml) melk
  •     7 g. gist
  •     2 theelepels zout
  •     een scheutje olijfolie
Om te beleggen: Hüttenkäse, roomkaas, ruccola, bieslook enz. en groenten naar smaak

 stamp de aardappelen tot een puree
  1. voeg een mengsel van gist, bloem en kikkererwtenmeel toe
  2. voeg zout, melk en olie toe en kneed tot een deeg
  3. dek af met folie en zet weg (evt. in de koelkast als je meer dan twee uur wilt wachten)
  4. laat rijzen tot twee maal het volume en verdeel dan het deeg in 10-12 balletjes
  5. rol deze met een deegroller uit tot platte koekjes
  6. frituur de platbroodjes in de hete olie bruin en gaar
  7. beleg de broodjes met bijvoorbeeld verse roomkaas, beetje zeezout, bieslook, knoflook, geraspte kaas en of rucola


Geen opmerkingen:

Een reactie posten