maandag 30 mei 2011

marmelade

Deze bereiding is extreem yin, er zit suiker in en citrusvruchten en er zou eigenlijk een macrobiotische waarschuwing op moeten zitten: ´brengt de gezondheid ernstige schade toe.´ Er kan maar één reden zijn dat mensen het toch op hun brood smeren: het is ongelofelijk lekker!


Men neme:
2 sinaasappels
1 citroenen
1/2 liter water
1/4 kg suiker
1 pakje Marmello
3 à 4 glazen potten

Bereiding
Schil de vruchten zo dat er weinig tot geen wit aan de schil blijft zitten. Als je ongeveer de helft gebruikt van de schil krijg je een goed smakende marmelade, minder of meer kan natuurlijk ook. Door variatie met de hoeveelheid schil beïnvloed je de bitterheid van het eindproduct. Snijd de schil in hele dunne reepjes.
Schil de vruchten zo dik dat je het vruchtvlees ziet.
Snijd tussen de velletjes het vruchtvlees er uit.
Meng schillen, vruchtvlees, suiker en water en zet dit een dag in de koelkast weg.

Steriliseer de glazen potten en de deksel door deze tien minuten in kokend water te leggen.
Kook de volgende dag het mengsel ongeveer een kwartier en voeg de Marmello toe zoals op de verpakking staat aangegeven.
Vul met het resultaat drie glazen potten en doe de deksels er op. Draai de potten vervolgens om, zodat de lucht wordt gesteriliseerd.
Na ongeveer vijf minuten draai je de potten weer om zodat de schilletjes mooi verdeeld in de marmelade komen te liggen. Draai zo nodig nog een paar keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten