vrijdag 25 februari 2011

chocolademousse


Gisteren bleek er een muis in huis te zijn geweest: een chocolade mouse. De onverdroten Mickey had zich door de verpakking van de chocoladeletter gewerkt die ik van Sinterklaas had gekregen. Aan de pootafdrukken te zien: maatje 41 ongeveer... 
Gelukkig stelde mijn zoon Felix zijn chocoladeletter ter beschikking zodat er toch nog Chocolade-mouse, ehh ik bedoel Chocolademousse op tafel kwam. 
Het is eigenlijk heel simpel om te maken en als je zelfgemaakte (dus mensen: alsjeblieft niet huisgemaakt, wij zijn toch geen Duitsers?) chocolademousse hebt geproefd laat je die in de winkel voor altijd staan. Aan de kook dus: 
men neme: 

  • 1/4 liter slagroom stijfgeklopt 
  • 150 g vergruizelde chocolade (kan van alles zijn, tot Côte d´or repen toe...) au bain marie gesmolten 
  • 1 eiwit, stijfgeklopt 
Alles door elkaar spatelen (eerst eiwit, chocolade, dan de slagroom) en in schaaltjes of glazen overdoen. Eventueel garneren met wat je leuk vind: smarties, chocoladeflikken, fruit, kortom alles dat Georges Oshawa verboden heeft. 
TIP: Bij de Ikea is trouwens een heel handig au bain marie inzet te koop: het ziet er uit als een dichte zeef die je gemakkelijk in een pan met water kunt zetten. 

3 opmerkingen:

Arthur Labree zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Arthur Labree zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Arthur Labree zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Een reactie posten